Het ongeluk gebeurde rond 00:40 uur
NOS NieuwsAangepast

Twee doden en vijf gewonden door ongeluk met spookrijder op A28

Op de A28 bij het Drentse Hooghalen zijn twee doden gevallen bij een verkeersongeluk. Nog eens vijf mensen raakten gewond. Een spookrijder botste frontaal op een auto.

De twee doden zijn de bestuurders van de auto's die op elkaar reden. De vijf gewonden zaten in drie andere voertuigen die bij het ongeluk betrokken waren.

De politie kreeg rond 00.30 uur meerdere meldingen over een spookrijder die met hoge snelheid over de A28 reed bij Haren. De politie heeft geprobeerd de spookrijder te stoppen.

"Nabij Assen leek het voertuig te stoppen", schrijft de politie. "Maar toen agenten de bestuurder wilden controleren ging deze er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond er een achtervolging." Er werd nog een poging gedaan het verkeer stil te leggen, meldt de politie. Het lukte niet om een frontale botsing te voorkomen.

Dit zijn beelden van de plaats van het het ongeval:

Doden en gewonden bij ongeluk A28

"Ik ben aan de dood ontsnapt", zegt een automobilist. Hij vertelt dat hij in eerste instantie zwaailichten op de linker weghelft zag. Daarom ging hij helemaal rechts op de vluchtstrook rijden. Het bleek de spookrijder te zijn die werd achtervolgd door twee politiewagens. Volgens hem waren er op dat moment weinig auto's op de weg.

De spookrijder is een 30-jarige man uit Assen. De auto waarop hij botste werd bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Leek.

Na het ongeluk was de snelweg in beide richtingen uren afgesloten. Ook is de rijksrecherche ingeschakeld, omdat bij het ongeluk politiemensen betrokken waren en er doden zijn gevallen. De rijksrecherche is inmiddels met het onderzoek gestart en verzamelt technische gegevens en praat met ooggetuigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl