NOS Nieuws

Politie breekt achtervolging af van spookrijders op A6

Twee mannen die op de vlucht sloegen voor de politie hebben vanmorgen tegen het verkeer in gereden op de A6. De politie zette de achtervolging in, maar brak die af omdat het te gevaarlijk werd. De spookrijders zijn ontkomen.

Om 06.00 uur vanmorgen kreeg de politie een melding van een vrachtwagenchauffeur die langs de A6 ter hoogte van Marknesse op een parkeerplaats stond. Hij was benaderd door mannen die zeiden dat ze van de politie waren. Ze wilden hem controleren, maar de chauffeur vertrouwde het niet.

"Dat was goed ingeschat door de chauffeur, want toen we daar aankwamen ging de auto er meteen vandoor", zegt Martin de Wit van de politie Midden-Nederland. "Wij gingen er achteraan en dat ging met hoge snelheden over de A6."

Spits

Maar bij de afslag Oosterzee keerde de auto, om vervolgens tegen het verkeer in richting Joure te rijden. De Wit: "Dat werd met de spits die net op gang kwam zo gevaarlijk, dat we hebben besloten de achtervolging niet meer voort te zetten." Wel ging via de verkeersinformatie een waarschuwing voor een spookrijder uit.

"Ook hebben we de collega's van Noord-Nederland gewaarschuwd en gevraagd uit te kijken naar de auto, maar die is uiteindelijk niet gevonden."

Het afbreken van de achtervolging was een bewuste keuze, zegt De Wit. "Hoe graag we ze ook wilden aanhouden. Met hoge snelheid tegen het verkeer in rijden is levensgevaarlijk, we willen natuurlijk niet dat er ongelukken ontstaan. De verdachten hebben een enorm risico genomen, daarom gebruiken we nu andere manieren om ze alsnog te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl