NOS SportAangepast

Besseling valt terug bij US Open na ronde met drievoudig majorwinnaar Spieth

Wil Besseling heeft op de derde dag van het US Open niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen. De golfer uit Hoorn ging in 77 slagen (zeven boven het baangemiddelde) rond. Met zijn totaal van 219 (+9) bevindt hij zich in Brookline op een gedeelde 58ste plaats.

Dat Besseling zich voor het derde major van het jaar geplaatst had, was al een prestatie van formaat. En dat hij het finaleweekend haalde, was nog opmerkelijker. Hij liep zaterdag zijn ronde met drievoudig majorwinnaar Jordan Spieth, die met een gedeelde 25ste plaats ook niet geweldig presteerde.

"Het was moeilijk vandaag met Spieth", zegt Besseling in NOS Langs de Lijn. "Veel meer publiek, een drukke bedoening. Wel leuk, zoveel mensen. Ze moedigden mij ook aan. Ondanks de drukke omstandigheden voelde ik me goed. Je wil jezelf toch met hem meten. Helaas werd het niet de score die ik wilde. Maar dit is de manier om beter te worden."

De Brit Matthew Fitzpatrick en de Amerikaan Will Zalatoris delen met nog één dag te gaan de koppositie. Na de eerste drie dagen hebben zij een score van 4 onder par.

Jordan Spieth trekt veel bekijks bij de US Open

Waar de ervaren Amerikaan Spieth de schade in de harde wind op de lastige baan kon beperken (+1), lukte dat Besseling pas in de slotfase. Hij won nergens een slag, stond na zeven holes op +4 en na twaalf al op +7.

"Het gaat steeds harder waaien", aldus Besseling. "Dat maakt het moeilijk. Het ging niet zoals gepland. Maar ik ben op de goede weg met mijn team. Morgen weer een dag."

In voetsporen Luiten: 'Met goede dag kan ik nog stijgen'

Besseling neemt voor het eerst aan een major deel. De mondiale nummer 255 is de eerste Nederlander op het US Open sinds Joost Luiten in 2015. Luiten eindigde destijds als 39ste. Om die klassering te verbeteren moet Besseling zondag in de slotronde uit een ander vaatje tappen.

"We gaan ervoor, het zit dicht bij elkaar", zegt Besseling. "Met een goede dag kan ik nog stijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl