Wil Besseling
NOS SportAangepast

Bevredigend debuut voor golfer Besseling op US Open: voorlopig 42ste

Golfer Wil Besseling heeft een bevredigend debuut achter de rug op de US Open, het derde major van het jaar. Hij ging rond in 71 slagen (+1) en bezet daarmee de 42ste plaats.

De 36-jarige Besseling neemt voor het eerst aan een majortoernooi deel. Hij dankt zijn deelname aan zijn tweede plek deze maand bij het Europees Open in Hamburg, zijn beste prestatie ooit op de tour.

De mondiale nummer 255 is de eerste Nederlander op de US Open sinds Joost Luiten in 2015. Luiten eindigde destijds als 39ste.

Besseling begon in Brookline, Massachusetts op de backnine met één slag boven par, een bogey, maar bleef daarna foutloos met onder meer twee birdies, één slag onder par. Op de frontnine noteerde hij nog een birdie, maar ook drie bogeys.

Canadees Hadwin neemt de leiding

Adam Hadwin gaat na de eerste dag van aan de leiding. De Canadees ging in Brookline rond in 66 slagen en heeft met -4 één slag voorsprong op MJ Daffue, David Lingmerth, Callum Tarren, Joel Dahmen en Rory McIlroy.

Adam Hadwin

De Noord-Ier McIlroy won het toernooi elf jaar geleden al eens. Hij liep een sterke ronde met vier birdies, maar liet op zijn laatste hole een slag liggen, waardoor hij de leiding aan Hadwin moest laten.

De 34-jarige Hadwin liet net als McIlroy zijn beste prestatie op het US Open in 2011 noteren. De Canadees werd toen echter 39ste. Op de vier majors kwam hij nooit verder dan de 24ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl