Wil Besseling
NOS SportAangepast

Besseling beleeft goed debuut op US Open: 40ste en door naar het slotweekend

Wil Besseling heeft bij zijn debuut op het US Open knap de cut gehaald. De 36-jarige golfer uit Hoorn kwam ook op de tweede dag uit op 71 slagen en staat staat in Brookline halverwege met +2 op de gedeelde 40ste plaats.

Besseling, die zijn deelname eerder deze maand verdiende door in Hamburg tweede te worden, stond na de front nine op -1. Die score onder par kon hij op de back nine met drie bogeys tegen een birdie uiteindelijk niet vasthouden.

Besseling neemt voor het eerst aan een majortoernooi deel. De mondiale nummer 255 is de eerste Nederlander op het US Open sinds Joost Luiten in 2015. Luiten eindigde destijds als 39ste.

Amerikanen aan de leiding

Na de tweede ronde delen Joel Dahmen en Collin Morikawa de leiding in Brookline. Beide Amerikanen staan halverwege op 135 (-5) slagen.

Joel Dahmen

Op de, zoals gebruikelijk bij het US Open, bijzonder lastige baan liet Morikawa de beste score van de dag noteren: 66 slagen. Hij begon op de back nine, stond na tien holes al op -4 en maakte daarna nog een bogey en een birdie.

Dahmen had vier birdies en twee bogeys op zijn kaart staan. Dahmen overleefde kanker en wilde vanwege de zwaarte van het US Open het kwalificatietoernooi eigenlijk afzeggen. Op aandringen van zijn coach deed hij dat niet. "En dus zwoegen we nu gewoon door", aldus Dahmen.

Achter beide leiders is het dringen op het leaderboard. Zo volgt titelhouder Jon Rahm op slechts één slag. De Spanjaard deelt die derde plaats met vier anderen, onder wie de Noord-Ier Rory McIlroy, de winnaar van 2011. De Amerikaanse nummer één van de wereld Scottie Scheffler staat op twee slagen achterstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl