ANP
NOS Voetbal

Oranje-spits Janssen tekent in Antwerpen; Overmars breidt Nederlandse enclave uit

De Nederlandse enclave bij het Belgische Antwerp FC wordt uitgebreid met Vincent Janssen. De spits, die vorige week na een lange periode van afwezigheid weer terugkeerde bij Oranje, komt over van het Mexicaanse Monterrey.

De nieuwe technisch directeur van Antwerp, Marc Overmars, stelde onlangs Mark van Bommel al aan als hoofdtrainer. Met Andries Ulderink is ook diens assistent een Nederlander.

Topscorer eredivisie

Janssen brak door bij AZ, waar hij in het seizoen 2015/2016 topscorer van de eredivisie werd. Hij maakte 27 doelpunten, meer dan Luuk de Jong (26 goals voor PSV) en Arek Milik (21 goals voor Ajax).

Het leverde Janssen een toptransfer naar Tottenham Hotspur op. De Londense club betaalde zo'n 22 miljoen euro voor hem. In Engeland wist Janssen - mede door de concurrentie van vedette Harry Kane - geen rol van betekenis te spelen. Na een huurperiode bij het Turkse Fenerbahçe trok hij tot ieders verbazing naar Mexico, waar hij drie jaar met wisselend succes heeft gevoetbald.

AFP
Vincent Janssen bij Spurs

En toen volgde die totaal onverwachte en veelbesproken oproep voor Oranje door bondscoach Louis van Gaal. Janssen had sinds september 2017 niet meer voor het Nederlands elftal gespeeld, meldde zich ook nog eens later in het trainingskamp omdat hij ging trouwen en mocht uiteindelijk in de Nations League tegen Wales 73 minuten meedoen.

Rondom dat duel werd het al wel duidelijk dat Overmars en Janssen met elkaar in gesprek waren en een transfer haast niet uit kon blijven.

Grootverdiener

The Great OId, zoals Antwerp ook wel genoemd wordt, heeft dankzij zijn vermogende eigenaar Paul Gheysens behoorlijke financiële middelen. Naar verluidt wordt Janssen met een bedrag van 2,5 miljoen euro per jaar een van de grootverdieners in de Belgische hoogste klasse.

Overmars zou momenteel ook bezig zijn met de komst van oud-Ajacied Toby Alderweireld, de geboren Antwerpenaar speelt momenteel in Qatar na een jarenlang dienstverband bij Tottenham Hotspur.

Janssen: 'Ik hield nog niet voor één procent rekening met plek bij Oranje'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl