ANP
NOS Voetbal

Janssen ondanks jetlag en huwelijksnacht scherp voor de goal op training

Op knaloranje voetbalschoenen maakte Vincent Janssen donderdag zijn entree op het trainingsveld van Oranje. De spits, die vanwege zijn huwelijk later mocht aansluiten, werd voor de training toegesproken door Louis van Gaal, terwijl de rest in een rondje meeluisterde.

"Je hebt natuurlijk een jetlag en huwelijksnacht gehad", zei de bondscoach. "Jij moet aangeven of je het kan volhouden. Ik weet niet wat je allemaal doet op zo'n nacht? Ik deed helemaal niets, ik was te vermoeid."

Veertien spelers op training

De 27-jarige Janssen speelde vijf jaar geleden zijn laatste interland voor Oranje en werd verrassend opgenomen in de selectie voor de vier Nations League-duels. Afgelopen weekend stapte de aanvaller van het Mexicaanse Monterrey in het huwelijksbootje in de Verenigde Staten. Hij meldde zich dinsdag bij Oranje en woensdag trainde hij individueel in Zeist.

Vincent Janssen schiet met scherp op training Oranje

Veertien spelers verwelkomde Van Gaal donderdagavond op de eerste training na de wedstrijd tegen Wales in Cardiff (1-2) en de eerste training voor het thuisduel van zaterdag met Polen. Onder die veertien waren twee keepers, Jasper Cillessen en Kjell Scherpen. De basis van woensdag bleef binnen.

Terwijl het zonnetje scheen, de vogeltjes floten en de camera zoemde, leidde assistent Edgar Davids de warming-up en volgde daarna een rondo, een positiespel en een partij zeven tegen zeven.

Vincent Janssen liet zich ondanks de woorden van Van Gaal vooraf niet kennen en hield het de hele training vol. Hij liet het net vier keer bollen in de afsluitende, felle partij. Zijn eerste goal was een uithaal strak in de kruising. En hij won. Lachend ging Janssen op de foto met zijn winnende team met de oranje hesjes.

Oranje terug in Zeist, met Janssen op knaloranje schoenen: 'Er wordt pittig getraind'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl