Yves Lampaert
NOS Wielrennen

Lampaert snelt naar tijdritzege in Ronde van België, Pedersen behoudt leiding

Yves Lampaert heeft de derde etappe van de Ronde van België op zijn naam geschreven. In een tijdrit over 11,8 kilometer was de 31-jarige Belg van QuickStep de snelste.

Dankzij zijn ritzege klom Lampaert ook een aantal plaatsen in het klassement. Hij staat nu tweede, op tien seconden achter leider Mads Pedersen. De 26-jarige Deen eindigde achter Lampaert als tweede.

De derde plaats in de tijdrit was voor de Nederlander Daan Hoole, bezig aan zijn eerste volledige seizoen als prof bij Trek-Segafredo. De 23-jarige Hoole zat bijna een uur in de hotseat, waarin de renner met de snelste tijd plaats mag nemen.

Tot Lampaert met gemiddeld 51,868 kilometer per uur over het asfalt in en rond Scherpenheuvel stoof. "Het was een technisch parcours. Ik kwam mezelf wel een beetje tegen in het tussenstuk, maar ik heb me goed herpakt", zei Lampaert direct na de finish tegen Sporza.

De West-Vlaming, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, kon de zege goed gebruiken na een ronduit teleurstellend voorjaar. Daarbij speelde pech een grote rol.

Zo was Lampaert in Parijs-Roubaix achter de ontketende Dylan van Baarle op weg naar een podiumplaats toen hij onderuit werd getrokken door een overenthousiaste wielerfan en op de kasseien over de kop sloeg. Lampaert kwam uiteindelijk als tiende de wielerbaan opgereden.

  • NOS
    Yves Lampaert gaat over de kop in de finale van Parijs-Roubaix.

Oscar Riesebeek zette de vierde tijd neer in Scherpenheuvel - de woonplaats van de befaamde wielercommentator Michel Wuyts - en maakte een flinke sprong in het klassement: van de achttiende naar de vierde plaats.

Er zijn nog twee etappes te verrijden in de Ronde van België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl