NOS SportAangepast

Van de Zandschulp dendert door op Londens gras: laatste vier op Queen's

Van de Zandschulp dendert door op Londens gras: laatste vier op Queen's

Botic van de Zandschulp heeft zich op Queen's geplaatst voor de halve finales. De nummer 29 van de wereld, die weer een klein sprongetje op de mondiale tennisladder zal maken, was op het Londense gras in twee sets te sterk voor Alejandro Davidovich (ATP-44): 6-2, 6-4.

Als Van de Zandschulp, die vorige week in Rosmalen al in de eerste ronde verloor van de Fin Emil Ruusuvuori, de eindstrijd haalt, treedt hij in de voetsporen van Tom Okker. Die kwam in 1968 als enige Nederlander tot nu toe zover bij het toernooi dat in 1890 voor het eerst gehouden werd.

Onderhandse service

Het eerste breakpoint in de partij was op 2-2 voor de 26-jarige Van de Zandschulp. De drie jaar jongere Davidovich trachtte het gevaar te bezweren met een snelle onderhandse service, maar daar liet de Wageninger zich niet door van de wijs brengen. Hij speelde de bal met een backhand slice terug, waarop zijn Spaanse opponent zelf in de fout ging.

Twee games later brak Van de Zandschulp de onrustig spelende Davidovich opnieuw, waarna hij, deels geholpen door enkele onnodige fouten van de Spanjaard, de eerste set op eigen service veiligstelde.

EPA
Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp hield stevig de druk op de ketel en had na een matige dropshot en onzuivere lob van Davidovich ook in de tweede set alweer snel een break te pakken. Op 3-2 keek ook de Nederlander voor het eerst tegen een breakpoint aan. Hij sloot de game af zoals hij die begon: met een dubbele fout. Davidovich rook zijn kans en liet de gelijkmaker volgen door een love game.

Na knap reddingswerk op 4-4 kreeg Van de Zandschulp weer de kans te breken en hij sloeg meteen toe. Ondanks opnieuw een valse start met een dubbele fout serveerde hij de overwinning gedecideerd binnen.

Wind

Na afloop haalde de winnaar de lastige omstandigheden aan: veel wind, een hoge temperatuur en een droge baan. "Ik heb mij gefocust op goed bewegen." En dat lukte afdoende, gezien het eindresultaat.

In de halve finales stuit Van de Zandschulp op de als tweede geplaatste Italiaan Matteo Berrettini, die hem vorig jaar in drie sets dwarszat in de tweede ronde op Wimbledon. De tweede halve finale gaat tussen de Serviër Filip Krajinovic en de Kroaat Marin Cilic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl