ANP
NOS Sport

Griekspoor verliest in Halle van Bautista Agut en loopt duel met Medvedev mis

Tallon Griekspoor is in de achtste finales van het ATP-toernooi in Halle gestrand. Griekspoor moest na een enerverende wedstrijd in drie sets buigen voor de als zevende geplaatste Roberto Bautista Agut: 7-6 (6), 4-6, 2-6.

De 25-jarige Griekspoor speelde op het Duitse gras een goede wedstrijd, maar zijn 34-jarige tegenstander stond er op het beslissende moment in de derde set.

Griekspoor en Bautista stuwden elkaar twee sets lang naar grote hoogten. In de eerste set sloeg Bautista toe op zijn eerste breekkans, maar Griekspoor brak meteen terug tot 4-4 en zo bleef het gelijkwaardig in het begin.

De Spaanse nummer 20 van de wereld Bautista liet vervolgens twee setpunten liggen, waarna de tiebreak een prooi was voor Griekspoor, de mondiale nummer 61.

AFP
Tallon Griekspoor

Griekspoor wist de winst van de eerste set echter geen goed vervolg te geven. Met een break bij het begin van de tweede set en een daaropvolgende lovegame op eigen service nam Bautista snel het heft in handen. Voor Griekspoor zat er even geen breekkans in tegen de solide spelende Spanjaard, die maar zes missers noteerde.

De derde set ging gelijk op, tot Griekspoor zijn service verloor na een 40-0 voorsprong en Bautista op 2-3 kwam. Griekspoor was gebroken en Bautista denderde door naar de winst.

Door het verlies loopt Griekspoor een confrontatie met de nummer één van de wereld in de kwartfinales mis. De als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev versloeg in de achtste finales Ilja Ivasjka uit Belarus met 7-6 (4), 6-3. Afgelopen zondag verloor Medvedev de finale van het ATP-toernooi van Rosmalen van Tim van Rijthoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl