NOS Sport

Van de Zandschulp kan weer lachen: eerste kwartfinaleplaats op gras

Botic van de Zandschulp is voor het eerst door naar de kwartfinales van een grastoernooi. Hij versloeg op Queens in Londen de Bulgaar Grigor Dimitrov, de huidige nummer 22 van de wereld, met 7-6 (7), 6-3.

Van de Zandschulp bereikt kwartfinales Queens met winst op Dimitrov

De ronde hiervoor stond Van de Zandschulp nog mopperend op de baan en vorige week in Rosmalen ging het ook niet naar wens, maar vandaag ging alles voortvarend. Het grastoernooi in Londen is een voorbereidingstoernooi op Wimbledon, dat eind deze maand begint.

Na de wedstrijd werd Van de Zandschulp er op de baan op attent gemaakt dat het Queens-toernooi al sinds 1881 bestaat en dat namens Nederland alleen Tom Okker in 1968 de finale heeft gehaald.

"Zo, dat wist ik niet", zei Van de Zandschulp. "Ik had gedacht dat Krajicek hier misschien wel een keer de finale had gehaald. Leuk om met Okker in verband gebracht te worden."

Van de Zandschulp maakt achterstand goed

Dimitrov, in 2014 nog halvefinalist op het gras van Wimbledon, brak in de zesde game van de eerste set voor het eerst, 4-2. Van de Zandschulp, de nummer 29 van de wereld, brak meteen terug en het draaide uit op een tiebreak. Daarin sloeg Dimitrov zijn vijfde dubbele fout en ging Van de Zandschulp er met de setwinst vandoor.

Dimitrov, in 2017 de nummer drie van de wereld, had in de tweede set geen antwoord op de versnellingen van Van de Zandschulp. Op zijn eerste matchpoint sloeg de sterk serverende Nederlander direct toe.

In de kwartfinales treft Van de Zandschulp de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, de nummer 44 van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl