ANP/NOS
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 17/6: Hitteprotocol op wegen • Verdachten overval Nikkie de Jager voor rechter

Goedemorgen! Voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen de verdachten van onder meer de woningoverval bij presentatrice Nikkie de Jager. En Pinkpop trapt af.

Het weer: in het noorden eerst wat bewolking, verder flink wat zon en maxima tussen 27 en 31 graden. Zaterdag in het zuiden nog wat hogere temperaturen. Zondag geleidelijk minder warm en plaatselijk een regen- of onweersbui.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Rijkswaterstaat stelt vanwege de hoge temperaturen vanaf 10.00 uur een hitteprotocol in op de wegen in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De verwachting is dat de temperatuur in die provincies kan oplopen tot ruim 30 graden, waarbij het op het asfalt nog veel warmer is. Er wordt veel verkeer verwacht naar onder meer stranden en recreatiegebieden.
  • De verdachten van een reeks inbraken en overvallen, waaronder de gewapende overval op Nikkie de Jager en de mislukte overval op René van der Gijp, horen in de rechtbank welke straffen het Openbaar Ministerie eist.
  • Na een verplichte pauze van twee jaar vanwege corona gaat de 51ste editie van Pinkpop van start. Bezoekers kunnen in Landgraaf genieten van optredens van onder meer Metallica, Chef'Special en Måneskin.

Wat heb je gemist?

Vijftig mensen moesten afgelopen nacht hun huis uit vanwege een brand in een schoenenrecyclingbedrijf in Wieringerwerf.

De brand brak rond 00.45 uur uit op een industrieterrein. In eerste instantie meldde de veiligheidsregio dat een kringloopwinkel in brand stond, maar later werd duidelijk dat het om het naastgelegen schoenenrecyclingbedrijf ging.

De vijftig mensen die tijdelijk hun woning moesten verlaten, kwamen allemaal uit een wooncomplex voor arbeidsmigranten vlak bij het brandende bedrijf.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na zestien jaar hebben radiodj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gisteren de laatste reguliere uitzending van hun Coen en Sander Show gepresenteerd op Radio 538.

Vorige maand werd bekend dat de radiozender hun show uit de dagelijkse programmering haalt. De zender schroeft de frequentie van het programma na de zomer terug van vier dagen naar één dag per week.

Het slot van de allerlaatste Coen en Sander Show op Radio 538

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl