NOS Nieuws

Schiphol schrapt ook deze zomer vluchten vanwege drukte

Luchthaven Schiphol gaat deze zomer vluchten schrappen vanwege de drukte. De luchthaven legt de laatste hand aan plannen daarvoor, meldt Barin, de brancheorganisatie van vliegmaatschappijen.

Eerder noemde Schiphol het schrappen van vluchten in de zomer een uiterste maatregel. Naast het schrappen van vluchten, wordt een aantal vluchten verplaatst naar regionale luchthavens.

Volgens Barin wordt later vandaag duidelijk om hoeveel vluchten het gaat. Schiphol zelf zegt de gesprekken over het plan op korte termijn af te ronden en dan met informatie te komen.

Actieplan

De luchthaven waarschuwde eerder al dat er mogelijk vluchten geannuleerd moeten worden om extreme drukte op het vliegveld te voorkomen.

Tijdens de meivakantie en tijdens het pinksterweekend werden er al tientallen vluchten per dag op Schiphol geschrapt. Om grote problemen in de zomer te voorkomen, kwam Schiphol met een actieplan.

Daar hoort onder meer een zomerbonus voor het personeel op Schiphol bij, om te voorkomen dat arbeidskrachten weglopen en makkelijker nieuwe mensen te vinden voor de honderden vacatures die openstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl