Orange Pictures
NOS Sport

Opnieuw Nederlands record kogelstootster Schilder, WK-limiet voor Visser

Jessica Schilder heeft bij het onderdeel kogelstoten in het Tsjechische Kladno haar eigen Nederlandse record in de buitenlucht aangescherpt. De Volendamse gooide de kogel dinsdagavond 19,19 meter ver. Dat is twee centimeter verder dan vorige week maandag tijdens de FBK Games in Hengelo.

De 23-jarige atlete was in Tsjechië verreweg de beste: de nummer twee, Anita Márton uit Hongarije, kwam slechts tot een afstand van 17,65 meter. Schilder gooide de kogel liefst twee keer op de recordafstand.

Vóór de FBK Games in Hengelo maandag stond het record van Schilder nog op 18,89 meter.

Limiet Visser

Ook Nadine Visser had dinsdagavond reden tot juichen. Zij liep bij wedstrijden in het Finse Turku de WK-limiet op de 100 meter horden. Dat lukte al in de serie met 12,84 seconden en in de finale liep ze nog sneller: 12,72.

ANP
Nadine Visser bij de FBK Games

Daarmee werd ze achter Tobi Amusan (12,57) en Britany Anderson derde. Zoë Sedney (13,07) werd achtste en kwam tekort voor de WK-limiet. De WK atletiek vinden van 15 tot en met 24 juli plaats in het Amerikaanse Eugene.

Afgelopen maart moest Visser de WK indoor nog aan zich voorbij laten gaan, vanwege een hamstringblessure. Na een maandenlange revalidatieperiode maakte ze bij de FBK Games op 6 juni haar rentree.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl