NOS Sport

Atlete Visser terug na frustrerende tijd: 'Misschien ben ik nooit meer pijnvrij'

Hordenloopster Visser weer hersteld: 'Eigenlijk nooit zin in eerste wedstrijd'

"Frustrerend." Met die term omschrijft atlete Nadine Visser haar blessureleed van de afgelopen maanden. Maar inmiddels is de hoop terug en staat ze op het punt om te beginnen aan haar wedstrijdseizoen.

De 27-jarige Visser liep bij de NK indoor in februari een scheurtje op in haar hamstring. Wat het allemaal net wat frustrerender maakte voor de hordenloopster, was dat de scheur precies op dezelfde plek zat als een jaar eerder, toen die blessure haar voorbereiding op de Olympische Spelen verstoorde.

"Ga ik mijn lichaam nog kunnen vertrouwen?", vroeg Visser zich af. "Straks gebeurt het weer. Dat gaf me het gevoel dat er iets moest gaan veranderen, want dit moet niet nog een keer gaan gebeuren."

Onder controle

"Maar het was ook wel een voordeel dat ik de hele herstelperiode al een keer had meegemaakt", gaat Visser verder. "Daardoor kon ik het vergelijken. En in de eerste weken verliep het herstel sneller. De scheur herstelde snel, dat was heel fijn. Maar daarna bleef het helaas wat langer doorrommelen met verschillende pijntjes."

"Ik denk dat het misschien niet meer voor gaat komen dat ik helemaal pijnvrij ben", vertelt Visser. "Maar nu is alles helemaal onder controle. Mijn fysieke staat wordt goed in de gaten gehouden en ik heb er echt weer vertrouwen in."

Het moment waarop Nadine Visser beseft dat het weer mis is met haar hamstring

Hoewel de pijntjes nog niet allemaal weg zijn, staat Visser zaterdag aan de start van een atletiektoernooi in het Belgische Oordegem. "Eigenlijk heb ik nooit zoveel zin in de eerste wedstrijd", lacht Visser. "Je weet dan niet zo goed wat je ervan kunt verwachten en het valt toch vaak tegen. Je denkt: we beginnen lekker hard, maar dat lukt bijna nooit. Wat dat betreft is het altijd fijn als de eerste wedstrijd geweest is."

FBK Games

En als ze die eerste wedstrijdmeters erop heeft zitten, kan ze zich gaan meten met de wereldtop bij de FBK Games op 6 juni. Onder andere wereldkampioene Nia Ali staat aan de start van de 100 meter horden in Hengelo.

"Het is altijd fijn om tegen goede concurrenten te lopen. Op grote toernooien loop je alleen maar tegen snelle dames, het is goed om daar weer aan te wennen. En ik ga er natuurlijk voor om ze te verslaan."

Vissers verwachtingen voor haar vijfde FBK Games? "Normaal gesproken zijn mijn verwachtingen altijd veel te hoog, maar nu ben ik er niet zo specifiek mee bezig. Ik wil vooral fit blijven, zodat ik lekker wedstrijden kan blijven lopen. Maar ik sta er goed voor, geloof ik."

Na de FBK Games gaat de focus op de WK, in juli in het Amerikaanse Eugene, en de EK, van 15 tot 21 augustus in Berlijn. "Bij de WK atletiek wil ik meestrijden om de medailles en op de EK wil ik sowieso voor de winst gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl