Oranje Pictures
NOS SportAangepast

Olympisch kampioene Bencic sneuvelt in Rosmalen tegen Koedermetova

Het grastoernooi in Rosmalen moet het verder stellen zonder olympisch kampioene Belinda Bencic. De nummer zeventien van de wereld en tweede op de plaatsingslijst in Noord-Brabant kon het in kwartfinales niet bolwerken tegen de Russin Veronika Koedermetova: 4-6, 2-6.

De als zesde geplaatste Koedermetova, die meedoet onder neutrale vlag, bleef tegen de Zwitserse zonder serviceverlies en sloeg zelf met een break toe op 5-4 in de eerste set en aan het begin en eind van de tweede.

AFP
Veronika Koedermetova

De nu 25-jarige Bencic haalde in 2015 de finale in Rosmalen. Ze moest destijds haar meerdere erkennen in de Italiaanse Camila Giorgi.

Sabalenka met moeite langs Van Uytvanck

Toernooifavoriete Aryna Sabalenka had het ook lastig. De Belarussin, zesde op de wereldranglijst, werd twee uur beziggehouden door de Belgische Alison Van Uytvanck (WTA-46), maar won wel: 6-3, 3-6, 7-6 (5).

Sabalenka, die vorig jaar op Wimbledon de laatste vier haalde en in augustus de mondiale nummer twee was, miste op 6-5 twee matchpoints. In de tiebreak sloeg ze op haar zesde kans alsnog toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl