ANP
NOS VoetbalAangepast

UEFA straft Feyenoord: deels lege Kuip, geldboete en uitduel zonder publiek

Feyenoord is door de tuchtcommissie van voetbalbond UEFA gestraft voor ongeregeldheden tijdens de duels in de halve finale van de Conference League met Olympique Marseille. Bij de eerste Europese uitwedstrijd mogen geen Rotterdamse supporters mee en bij de eerste Europese thuiswedstrijd moet de fanatieke noordtribune leeg blijven.

Feyenoord-supporters staken in de thuis- en uitwedstrijd tegen Marseille vuurwerk af. De Rotterdamse club had eerder dit seizoen al een voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek gekregen na ongeregeldheden met fans. De UEFA maakt die straf nu definitief.

ANP
Fans van Feyenoord steken vuurwerk af in het Stade Velodrome in Marseille

Naast supportersstraffen krijgt Feyenoord ook een financiële boete van ruim 100.000 euro. De Rotterdamse club heeft afgelopen seizoen al ruim een half miljoen euro aan boetes moeten betalen.

"Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid, en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA, een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen", laat de Feyenoord weten in een verklaring op de eigen website.

"Feyenoord bestudeert de vonnissen en komt op een later moment terug op de exacte gevolgen van de betreurde sancties."

De Rotterdammers spelen komend seizoen Europa League, omdat AS Roma - de winnaar van de Conference League - in Italië al een plekje veroverde in de Europa League waardoor de plek als toernooiwinnaar doorschuift naar de verliezend finalist Feyenoord.

Ook straf Marseille en Frankfurt

Marseille werd ook gestraft. Zowel Marseille als Eintracht Frankfurt, de winnaar van de Europa League, kreeg een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek wegens ongeregeldheden. Die straf wordt definitief als het in de komende twee jaar weer misgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl