AFP
NOS Sport

Quartararo wint, maar blunder Espargaró hét moment van MotoGP-weekend

Fabio Quartararo heeft zondagmiddag goede zaken gedaan met winst in de MotoGP-race in Catalonië. Daarmee heeft hij de leiding in de WK-stand verstevigd.

De Franse titelhouder nam bij de start gelijk de kop. Achter hem gleed Takaaki Nakagami onderuit. Hij nam Alex Rins en Francesco Bagnaia, de nummer vier in het WK, mee in zijn val. Twee ronden later ging ook de nummer drie, Enia Bastianini, onderuit.

Quartararo liep ronde na ronde weg bij Aleix Espargaró en Jorge Martín. Johann Zarco voegde zich met nog zes ronden te gaan bij de Spanjaarden.

Espargaró vergeet een rondje

Espargaró dacht na twintig ronden de strijd om plek twee te hebben gewonnen, liet het gas los, maar moest nog een rondje. Door die blooper ging de tweede plaats naar Martín. Espargaró eindigde uiteindelijk op de vijfde plek. Hij zag zijn achterstand in het WK op Quartararo oplopen tot 22 punten.

Espargaró vergeet dat hij nog rondje moet in MotoGP, Quartararo wint in Catalonië

Bo Bendsneyder pakte weer punten in de Moto2. De 23-jarige Rotterdammer kwam als dertiende over de streep, na een bijzonder slechte start. Zonta van den Goorbergh werd twintigste.

Bendsneyder had zich als zevende gekwalificeerd op het circuit van Barcelona, maar viel na een mislukte inhaalpoging in de eerste bocht terug tot in de achterhoede. Hij pakte uiteindelijk drie punten en voerde zijn totaal op naar 44.

De Rotterdammer eindigde in de openingsrace in Qatar buiten de top-15, maar pakte sindsdien in iedere GP punten.

Moto2: Bendsneyder pakt WK-punten met dertiende plaats in Catalonië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl