NOS Sport

Bagnaia laat Italiaanse tifosi juichen met zege voor eigen publiek in MotoGP

Bagnaia laat Italiaanse tifosi juichen met zege voor eigen publiek

MotoGP-coureur Francesco Bagnaia heeft op het circuit van Mugello de Grote Prijs van Italië gewonnen. De 25-jarige Italiaan van Ducati wist wereldkampioen Fabio Quartararo achter zich te houden. Quartararo verstevigde wel de leiding in het WK-klassement.

Bagnaia boekte voor eigen publiek zijn tweede overwinning van het seizoen. Hij zegevierde enkele weken geleden ook in Spanje op het circuit van Jerez.

De Italiaanse MotoGP-debutant Fabio Di Giannantonio had een dag eerder op Mugello in lastige omstandigheden poleposition veroverd. De 23-jarige coureur van Ducati moest de leiding bij de start echter afstaan en zakte daarna ver terug.

Zijn landgenoten Marco Bezzecchi en Luca Marini uit het VR46-team van de gestopte recordkampioen Valentino Rossi reden in de openingsfase van de race een tijdje vooraan, maar al snel meldden Bagnaia en Quartararo zich aan de kop van de race.

Bagnaia gaf de tifosi op Mugello reden voor een feestje. De Spanjaard Aleix Espargaro eindigde achter Quartararo als derde. In het klassement heeft de Franse titelhouder nu 8 punten voorsprong op Espargaro.

Jorge Martín verbeterde met 363,3 kilometer per uur overigens het snelheidsrecord in de MotoGP.

Bendsneyder in de punten

Bo Bendsneyder pakte punten in de Moto2. De 23-jarige Rotterdammer eindigde als elfde, goed voor 5 punten. Bendsneyder voerde zijn totaal dit seizoen daarmee op naar 41 punten. Hij staat in het WK-klassement op de twaalfde plek.

Pedro Acosta pakte de zege en werd met een leeftijd van 18 jaar en 4 dagen de jongste winnaar ooit in de Moto2, de raceklasse onder de MotoGP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl