1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Sport

Opnieuw armoperatie voor motorcoureur Márquez

Zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez zal na de GP van Italië voor de vierde keer een operatie ondergaan aan zijn rechterarm, zo maakte hij bekend op een persconferentie. De Spaanse coureur vloog er zaterdag in de kwalificatie op Mugello af in bocht twee, waarop zijn motor vlam vatte en de sessie onderbroken moest worden.

Márquez werd uiteindelijk nog twaalfde. De beslissing om te opereren was al voor de kwalificatie gemaakt, zo meldde teambaas Alberto Puig. Márquez brak zijn arm bij de GP van Spanje in Jerez in 2020, waarna drie operaties en een lange revalidatie volgden. Omdat zijn positie op de motor nog altijd niet optimaal is, is besloten tot een nieuwe ingreep.

Pro Shots
Marc Márquez

"Ik heb geen andere keuze om me opnieuw te laten helpen, want het gaat zo niet langer", zei Márquez. "Ik lijd heel veel pijn. Elk raceweekend is een nachtmerrie voor me. Mijn rechterarm kan ik niet goed gebruiken het bot is nog steeds te zwak door de infectie (na een operatie in december 2020, red.). Bovendien beginnen mijn linkerschouder en arm pijn te doen door overcompensatie."

De 29-jarige Márquez wilde eigenlijk in oktober vorig jaar al onder het mes, maar toen moest de operatie worden uitgesteld omdat zijn bot nog niet was volgroeid. Wanneer de Catalaan weer op de motor zit is nog onduidelijk. "Ik kan niet aangeven hoe lang ik niet kan rijden, we moeten dat stap voor stap bekijken. Ik wil eerst weer 100 procent fit worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl