NOS Sport

MotoGP-coureur Bastianini wint opnieuw, Bendsneyder worstelt in Le Mans

MotoGP-coureur Enea Bastianini heeft de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De Italiaanse Ducati-rijder vertrok van de vijfde plaats, nam zeven ronden voor het einde de koppositie over van Francesco Bagnaia en reed naar zijn derde zege van het seizoen.

De Australiër Jack Miller (Ducati) eindigde als tweede, de Spanjaard Aleix Espargaro (Aprilia) werd derde. Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo kwam als vierde over de finish. De Fransman blijft wel de leider in het WK-klassement.

MotoGP-coureur Bastianini wint ook in Le Mans

De van pole gestarte Bagnaia leek in Le Mans lange tijd op weg naar zijn tweede overwinning op rij, maar zeven ronden voor het einde werd hij ingehaald door Bastianini.

In de volgende bocht pakte Bagnaia de kop terug, maar kort daarop viel hij na een stuurfout terug. Even later ging hij onderuit en was zijn race voorbij.

Moeizame race Bendsneyder

Bo Bendsneyder eindigde in de Moto2-race als veertiende. Hij was gestart vanaf de achtste plaats, maar viel in de eerste ronde ver terug en moest daarna hard werken om nog twee WK-punten te scoren.

Zonta van den Goorbergh had een betere dag. De 16-jarige debutant boekte zijn beste resultaat in de Moto2 tot nog toe met de zeventiende plaats. Van den Goorbergh was als 25ste begonnen aan de race, waarin veel rijders van de baan vlogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl