Politie bij de Champions League-finale
NOS Voetbal

Ook UEFA biedt excuses aan voor chaotische Champions League-finale

De Europese voetbalbond UEFA heeft zijn excuses aangeboden voor de chaotisch verlopen aanloop van de Champions League-finale.

De eindstrijd begon niet om 21.00 uur zoals gepland, omdat het rondom het stadion in Parijs onrustig was. Bij de ingang klommen mensen, met volgens de UEFA valse tickets, over de hekken. Liverpool-fans met een geldig kaartje konden het stadion niet in. Bij de onrust zette de politie traangas en pepperspray in. In totaal raakten er ruim 200 mensen gewond.

"Geen enkele voetbalfan zou in die situatie moeten belanden en het moet niet nog een keer gebeuren", is de UEFA duidelijk in een verklaring op de website.

"De UEFA biedt haar oprechte excuses aan aan alle toeschouwers die angstaanjagende en verontrustende gebeurtenissen hebben meegemaakt of getuige zijn geweest in de aanloop naar de Champions League-finale, op een avond die een feest had moeten zijn van het Europese clubvoetbal."

Liverpool-fans buiten de hekken van het stadion

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs heeft de UEFA besloten een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Het doel van dat onderzoek is te begrijpen wat er is gebeurd in aanloop naar de finale en te bepalen welke lessen moeten worden getrokken om ervoor te zorgen dat het niet nog eens gebeurt, zo valt te lezen in de verklaring van de UEFA.

'Grootschalige fraude'

Eerder al betuigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken spijt. Volgens minister Gérald Darmanin was er sprake van grootschalige fraude met tickets. Honderden fans met valse kaartjes probeerden het stadion binnen te komen.

Frankrijk en de UEFA zeiden dat er zo'n 30.000 tot 40.000 Britten in Parijs waren met een vals of ongeldig toegangsbewijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl