Marrit Jasper (links) en Myrthe Schoot

Italië declasseert volleybalsters in derde Nations League-duel

De Nederlandse volleybalsters wachten in de Nations League nog op hun eerste overwinning. Italië was in Ankara in het derde duel een maat te groot: 3-0.

Waar Oranje tegen China en, in mindere mate, ook tegen Bulgarije bij vlagen nog uitstekend spel had laten zien, kwam het tegen Italië op alle fronten tekort. De eerste set was tot 12-12 in balans, maar daarna liep Italië, vooral ook door Nederlandse onnauwkeurigheden, snel weg naar 20-13 en setwinst.

In de tweede set kwam Oranje van een flinke achterstand knap terug tot 11-13, maar daarna was de Italiaanse aanval heer en meester. In de slotset leefde Oranje nog heel even op, maar dat bleek een stuiptrekking, het was bij lange na niet genoeg. Na 25-19, 25-15 en 25-15 was het klaar.

Italië viert een punt

Zondag 5 juni om 12.00 uur spelen de volleybalsters tegen Servië en daarna gaat de Nations League verder op dinsdag 14 juni. Dan treft Nederland Duitsland.

Voorbereiding op WK

De Nederlandse vrouwen komen in totaal twaalf keer in actie, verdeeld over drie verschillende speelronden. De top-8 van de ranglijst gaat door naar de kwartfinales. Nederland staat nu dertiende.

Voor de volleybalsters dienen de Nations League-wedstrijden als goede voorbereiding op het WK in eigen land, dat op 23 september begint. In het speciaal daarvoor omgebouwde Gelredome is Kenia die dag de eerste tegenstander.