Celeste Plak namens Oranje
NOS Sport

Nederlaag grillige volleybalsters tegen Bulgarije in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League enigszins verrassend verloren van Bulgarije. In Ankara moest na een gelijk opgaande strijd een vijfde set de beslissing brengen en daarin ging het helemaal mis: 15-25, 25-12, 25-19, 15-25, 7-15.

Woensdag bood Nederland in het eerste duel met China prima partij. Oranje verloor weliswaar met 3-1, maar het spel van de ploeg van trainer Avital Selinger was hoopgevend.

Ook tegen Bulgarije begon Nederland, dat met een verjongde ploeg naar Turkije is afgereisd, goed aan de wedstrijd. Maar nadat Marrit Jasper een aantal fraaie punten had gemaakt, begon het bij de Bulgaarsen te lopen.

Nederland bezweek onder de servicedruk van de tegenstander, keek tegen een flinke achterstand aan en verloor de eerste set.

Herstel

Onder aanvoering van de ervaren libero Myrthe Schoot vocht Oranje zich in de tweede set terug in de wedstrijd. De organisatie was beter, waardoor er minder gaten in het Nederlandse achterveld vielen.

In de derde set wisselden beide teams hoogte- en dieptepunten af. Vanaf 17-17 drukte Oranje door. Set vier ging na een reeks passingsfouten hopeloos verloren.

De Bulgaarsen hadden nu de overhand en pakten alles. Het vertwijfelde Oranje kreeg de bal niet meer op de vloer en had geen schijn van kans in de beslissende set.

Vrijdagmiddag vervolgt Nederland de Nations League met een wedstrijd tegen Italië.

Twaalf duels

In totaal komt Nederland op deze Nations League twaalf keer in actie, verdeeld over drie speelronden. De topacht van de ranglijst plaatst zich voor de kwartfinales.

De volleybalsters zijn in voorbereiding op het WK in eigen land. Op 23 september is Kenia de eerste tegenstander in het speciaal daarvoor omgebouwde Gelredome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl