Amber Heard verlaat de rechtbank in Virginia
NOS Nieuws

Amber Heard in beroep in zaak tegen Johnny Depp

Actrice Amber Heard gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Virginia gisteren in het conflict met haar ex Johnny Depp. Volgens een van haar advocaten heeft het juridische team van de acteur een "enorme hoeveelheid bewijsmateriaal" buiten de zaak gehouden. Ze hoopt dat dit materiaal in hoger beroep wel wordt toegelaten.

Heard schreef in 2018 in een opinieartikel in The Washington Post dat ze slachtoffer was van huiselijk geweld. De naam van de dader noemde ze niet, maar het was al snel duidelijk dat ze Depp beschuldigde, van wie ze in 2015 gescheiden was. Depp sleepte haar voor de rechter omdat hij naar eigen zeggen geen werk meer kreeg en eiste 50 miljoen dollar. De rechtbank in Virginia oordeelde in zijn voordeel: Heard moet hem 10 miljoen dollar betalen, hij haar 2 miljoen dollar.

Heards advocaat wijst erop dat het bewijsmateriaal waarop zij doelt eerder in het Verenigd Koninkrijk wel is toegelaten. Dat was in een zaak die Depp in 2020 tegen The Sun had aangespannen, waarin hij een vrouwenmishandelaar was genoemd. Depp verloor die zaak omdat de rechter oordeelde dat het geweld van Depp tegen Heard grotendeels was bewezen.

Volgens Heards advocaat heeft het kamp-Depp van die zaak geleerd. "Ze dachten: we moeten Amber demoniseren en dit bewijs uit de zaak zien te houden." Ze heeft kritiek op de jury in de rechtbank die volgens haar "in verwarring gebracht" is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl