Rico Verhoeven (rechts) won zijn voorgaande drie partijen tegen Hesdy Gerges.
NOS Sport

Verhoeven in oktober weer tegenover Gerges, ADO-trainer Kuijt gaat toch niet kickboksen

Hesdy Gerges wordt de eerstvolgende tegenstander van Rico Verhoeven. De twee kickboksers staan op 29 oktober in het Rotterdamse Ahoy tegenover elkaar bij Hit It, een nieuw mede door Verhoeven geïntroduceerd evenement waar vechtsport en muziekoptredens gecombineerd zullen worden. Het is een evenement buiten Glory om, de wereldtitel van Verhoeven staat dan ook niet op het spel.

Dirk Kuijt had eerder zijn deelname aan Hit It toegezegd, maar de 104-voudig Oranje-international ziet daar toch vanaf. Eerder vandaag werd Kuijt gepresenteerd als nieuwe trainer van ADO Den Haag.

Verhoeven heeft begrip voor de keuze van Kuijt om toch niet als kickbokser in de ring te verschijnen. "In de topsport moet je full focus zijn. Dat geldt ook voor Dirk als trainer en dus begrijpelijk dat hij het niet kan combineren. We gaan nu een keuze maken uit andere celebrity-kandidaten, waarbij we al enkele interessante gegadigden voorbij hebben zien komen."

Verhoeven pas in 2023 weer in actie bij Glory

Het wordt voor Verhoeven zijn eerste kickbokspartij sinds zijn roemruchte zege op Jamal Ben Saddik in oktober vorig jaar. In de Gelredome wist hij ondanks een hevig bloedend oog zijn wereldtitel met succes te verdedigen. Eerder kondigde Verhoeven al aan dat hij wegens het trage herstel van zijn oogkwetsuur pas in 2023 weer voor Glory zal vechten.

Het oog van Rico Verhoeven werd hevig toegetakeld in de partij tegen Jamal Ben Saddik.

Het wordt al de vierde keer dat Verhoeven en Gerges tegenover elkaar staan en de voorgaande drie gevechten werden allemaal door de Brabantse wereldkampioen gewonnen. De meest memorabele confrontatie tussen de twee zwaargewichten vond niet in de ring, maar bij een persconferentie plaats.

Nadat Verhoeven had gewonnen van de geblesseerd geraakte Badr Hari, verstoorde Gerges als ongenode gast de persconferentie van Verhoeven en riep meerdere malen dat Hari veel beter was. Verhoeven reageerde furieus en schold Gerges onder meer uit voor "vuile pannenkoek".

Verhoeven laat zich provoceren op persconferentie: 'Ik sla je de hele ring door, pannenkoek!'

Dat incident vormde de directe aanleiding voor het derde gevecht tussen de twee kemphanen, dat in januari 2021 in Rotterdam werd gehouden. Nadat Verhoeven zijn rivaal op punten had verslagen, gingen de twee kickboksers op vriendschappelijke wijze uit elkaar.

"We hebben een lange historie, waarin we meerdere keren tegenover elkaar hebben gestaan. Hesdy weet wat knokken is en dat het vuurwerk wordt tussen ons, staat vast", blikt Verhoeven alsvast vooruit op zijn vierde gevecht met de Amsterdammer.

Ook Gerges' vrouw Kielholtz in actie op Hit It

Tijdens Hit It zal ook Gerges' vrouw Denise Kielholtz in de ring verschijnen. Zij was kampioen in het vlieggewicht bij de Amerikaanse MMA-bond Bellator en werd kampioen van kickboksbond Enfusion. Kielholtz neemt het op tegen kickboksster Lorena Klijn.

Daarnaast maakte Hit It een deel van de artiesten bekend die zullen optreden. De Britse nummer twee van het Songfestival Sam Ryder zal op het podium verschijnen, evenals dj-formatie Kris Kross Amsterdam en zangeres Emma Heesters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl