Beeld ter illustratie
NOS NieuwsAangepast

Man (40) aangehouden om aanranding 19-jarige vrouw in trein

De politie heeft maandagavond een 40-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van het aanranden van een 19-jarige vrouw in een trein. Hij zou zich eind vorige maand hebben vergrepen aan de vrouw, die van Amsterdam naar Alkmaar reisde.

Volgens de politie gaat het om de man van wie eerder een signalement werd verspreid: een man met een lichte huidskleur, die kalend is, kort blond haar heeft en een tatoeage in zijn gezicht heeft.

Hij kon met behulp van camerabeelden en getuigenverklaringen worden opgespoord. Hij mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten. "We zagen geen aanleiding om hem gedurende het onderzoek vast te houden", zegt de politie daarover.

40 minuten

Het grensoverschrijdende gedrag gebeurde 's avonds in een lege coupé en duurde 40 minuten. Eenmaal in Alkmaar werd het slachtoffer door personeel van de NS opgevangen. Of ze aangifte heeft gedaan, wil de politie niet zeggen.

De NS kon vorige week niet verklaren waarom er tijdens de rit geen conducteur of medewerker door de coupé liep. Het spoorbedrijf zei daar verder onderzoek naar te zullen doen.

Politie zoekt getuigen

De politie maakte vanmiddag ook bekend op zoek te zijn naar reizigers die getuige zijn geweest van een andere mogelijke aanranding. Volgens de politie werd gisteravond een 19-jarige vrouw in de trein op het traject Lelystad/Almere door een man betast terwijl ze sliep. Een omstander greep in en belde 112.

De reiziger werd daarop bedreigd door de man, en door twee anderen die bij hem waren. Het gaat om twee mannen uit de Brabantse gemeente Cranendonck van 22 en 26 jaar en een 27-jarige man uit het Groningse Westerwolde. Het drietal werd in Almere aangehouden, maar de politie wil van meer getuigen weten wat er is gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl