Reuters
NOS Voetbalā€¢

Nottingham Forest keert na 23 jaar terug in de Premier League

Nottingham Forest keert na een afwezigheid van 23 jaar terug in de Premier League. Op een volgepakt Wembley in Londen won Forest de beslissende promotiewedstrijd met 1-0 van Huddersfield Town.

Forest, tweevoudig winnaar van de Europa Cup I, voegt zich bij Fulham en Bournemouth, die eerder al promotie naar de Premier League afdwongen.

De finale van de play-offs wordt vaak de wedstrijd van 170 miljoen pond (ruim 200 miljoen euro) genoemd. Dat zijn namelijk de inkomsten die de winnaar van het duel tegemoet kan zien, vooral door de enorme bedragen televisiegeld die de clubs uit de Premier League verdienen.

Van Hooijdonk

Diverse grote namen uit het Nederlandse voetbal droegen in het verleden het shirt van Nottingham Forest, onder wie Hans van Breukelen, Bryan Roy, John Metgod, Frans Thijssen en Pierre van Hooijdonk.

De eerste helft tussen de nummers drie en vier van het Championship stond bol van de spanning, met als gevolg dat er op het veld niet zo gek veel gebeurde.

Forest kreeg in de twaalfde minuut een kans - Ryan Yates kopte op randje buitenspel naast- en Huddersfield na ruim een uur, toen doelman Brice Samba een halfslachtige poging van Sorba Thomas onschadelijk maakte.

Slechts Ć©Ć©n schot op doel was er voor rust te noteren, maar dat leverde wel meteen de goal voor Forest op. Een schot van James Garner ging via de knie van Huddersfield-verdediger en Chelsea-huurling Levi Colwill ongelukkig in het eigen doel.

Reuters
De spelers van Nottingham Forest vieren de eigen goal van Levi Colwill

Huddersfield ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, had ook het betere van het spel, maar kwam niet tot scoren. Wel waren er in het laatste kwartier twee controversiƫle momenten waarop de bal op de stip had gekund.

Controversiƫle momenten

Eerst ging Harry Tofolo onderuit in het strafschopgebied van Forest na licht contact met Jack Colback. De 51-jarige scheidsrechter Jonathan Moss, die zijn afscheidswedstrijd floot, gaf Tofolo een gele kaart vanwege een schwalbe. Uit de beelden bleek er wel degelijk contact te zijn geweest, maar de VAR gaf Moss gelijk.

Een paar minuten later was er weer een verdacht moment, een vermeende overtreding van Max Lowe op Lewis O'Brien, maar wederom zagen Moss en de VAR tot woede van Huddersfield geen penalty.

En zo keert het roemruchte Nottingham Forest terug in de Premier League. In 1979 en 1980 won de club twee keer de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League, maar in de decennia daarna ging het langzaam bergafwaarts. In 1999 degradeerde Forest uit de Premier League en tussen 2006 en 2008 kwam de ploeg zelfs uit op het derde niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl