NOS Voetbal

Uitzinnige taferelen in Bournemouth: na twee jaar terug in Premier League

Bournemouth heeft zich vanavond na twee jaar afwezigheid verzekerd van promotie naar de Premier League en dat leidde tot uitzinnige taferelen in de Zuid-Engelse kustplaats. Duizenden dolgelukkige supporters betraden na het laatste fluitsignaal het speelveld om het feest te vieren.

In de voorlaatste speelronde boekte Bournemouth een 1-0 zege op concurrent Nottingham Forest, dat daardoor op de play-offs is aangewezen. Eerder verzekerde Fulham met Kenny Tete en Terence Kongolo in de gelederen zich al van de titel in het Championship.

Het winnende doelpunt van Bournemouth viel uit een ingestudeerde vrije trap in de 83ste minuut. Iedereen bij Nottingham verwachtte een schot op doel, maar de bal ging breed naar invaller Kieffer Moore, die met een diagonale schuiver raak schoot.

Kieffer Moore in extase na het beslissende doelpunt.

Voor de pas 41-jarige trainer Scott Parker is het al de tweede keer dat hij een club naar de Premier League leidt. Twee jaar geleden wist hij met Fulham de stap omhoog te zetten.

Middenvelder hersteld van kanker

Het was in meerdere opzichten een mooie dag voor Bournemouth, want 's ochtends meldde de 24-jarige middenvelder David Brooks dat hij genezen is van kanker. Zeven maanden geleden werd bij hem lymfklierkanker vastgesteld.

Brooks is van plan om terug te keren op het veld. "In de niet al te verre toekomst hoop ik weer in dit prachtige stadion te spelen", zei hij.

Bournemouth heeft met Maxim Denim een Russische eigenaar, maar in tegenstelling tot Roman Abramovitsj bij Chelsea heeft de zakenman geen last van sancties tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Denim heeft een Brits paspoort en voor zover bekend geen zakelijke belangen met de Russische regering.

De van kanker genezen David Brooks (rechts) viert de promotie met enkele ploeggenoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl