1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Thompson-Herah in Diamond League de snelste op sterk bezette honderd meter

Thompson-Herah overtuigend naar winst op de sterk bezette honderd meter

De Jamaicaanse atlete Elaine Thompson-Herah heeft bij de Diamond League-wedstrijden in het Amerikaanse Eugene de sterk bezette honderd meter gewonnen. De olympisch kampioene troefde met 10,79 Sha'Carri Richardson (VS) en landgenote Shericka Jackson af.

"Ik ben opgelucht dat ik gezond over de streep ben gekomen. De tijd kon me niet schelen", zei Thompson-Herah. Ze kampte met een schouderblessure en hardnekkige problemen aan haar achillespees. "Ik begin vorm te krijgen, ik kom waar ik moet zijn."

Richardson liep vorig jaar met 10,72 de zesde tijd ooit, maar miste de Spelen vanwege een schorsing. Ze snelde nu net als Jackson, die derde werd in Tokio, naar 10,92.

Ethiopiërs snel op de vijf kilometer

Op de vijf kilometer imponeerde Berihu Aregawi, met een tijd van 12.50,05. De Ethiopiër, die sinds december het wereldrecord op de weg in zijn bezit heeft, was 18,86 sneller dan z'n beste tijd.

Samuel Tefera (13.06,86) en olympisch kampioen op de tien kilometer Selemon Barega (13.07,30) completeerden het Ethiopische podium.

Bekijk in onderstaande carrousel meer beelden van de Diamond League:

  • Amerikanen domineren honderd meter bij de mannen, zege voor Bromell
  • Diamond League Oregon 28 mei

Ook de honderd meter voor heren werd door één land gedomineerd. Trayvon Bromell (VS) was met 9,93 landgenoten Fred Kerley (9,98), de vice-olympisch kampioen, en Christan Coleman (10,04) de baas.

Michael Norman schreef de 400 meter op zijn naam. De Amerikaan, die in Tokio met de estafetteploeg Oranje voorbleef, dook als enige onder de 44 seconden: 43,60.

Geen Sifan Hassan

Op de 1.500 meter kwam de Keniaanse Faith Kipyegon tot op drie seconden van het wereldrecord (3.50,07). De olympisch kampioene liep 3.52,59. De Ethiopische Gudaf Tsegay, wereldkampioen indoor, werd met 3.54,21 tweede.

Sifan Hassan, derde op de Spelen, liet verstek gaan. In juli worden in Eugene ook de WK gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl