EPA
NOS SportAangepast

Tsitsipas is in Parijs uren zoet met qualifier, Medvedev opvallend soepel door

Stefanos Tsitsipas heeft het na zijn slopende vijfsetter in de eerste ronde tegen Lorenzo Musetti opnieuw lastig gehad op Roland Garros. De Tsjech Zdenek Kolar hield de Griek vier uur bezig in de tweede ronde: 6-3, 7-6 (8), 6-7 (3), 7-6 (7).

Kolar was dit jaar voornamelijk actief in challengers en op ATP-niveau won hij voor Roland Garros geen enkele partij.

Tegen Tsitsipas, de Roland Garros-finalist van vorig jaar, was dat niet te zien. Zo dwong Kolar in de tweede set met enkele formidabele returns en dropshots twee setpoints af bij 6-5 en nog een in de tiebreak. De kansen verzilveren lukte de 25-jarige qualifier niet. Wel won hij de tweede tiebreak en, bijna, ook de derde tiebreak. Maar bij een 6-2 voorsprong liet hij zijn vier setpunten liggen.

Medvedev zonder setverlies

In tegenstelling tot Tsitsipas won Daniil Medvedev zijn tweede partij ook met opvallend gemak. Over de Rus bestonden twijfels over zijn gebrek aan fitheid en wedstrijdritme, maar zijn Servische tegenstander Laslo Djere merkte daar weinig van: 6-3, 6-4, 6-3.

ANP
Daniil Medvedev

Van de 26-jarige Medvedev werd niet veel verwacht na zijn hernia-operatie van bijna twee maanden geleden. Maar de kwartfinalist van 2021 bewoog prima en ook zijn opslag liet weinig te wensen over. Wel verloor de nummer twee van de wereld in elk van de drie sets zijn eerste servicegame.

Djere, de nummer 56 van de wereldranglijst, zette Medvedev in de derde set wel aan het werk. Zo namen de eerste vijf games liefst 50 minuten in beslag. Daarna ging het snel, mede door de vele missers van de Serviër: 57 in totaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl