ANP
NOS SportAangepast

Plísková zesde toptienspeelster die sneuvelt, Swiatek blijft wel op titelkoers

Voor het einde van de eerste twee rondes op Roland Garros waren er bij de vrouwen al zes speelsters uit de toptien gesneuveld. Karolína Plísková moest het donderdag afleggen tegen Léolia Jeanjean, die met een wildcard tot het grandslamtoernooi werd toegelaten.

De nummer één van de wereld, Iga Swiatek, ligt nog wel volop op titelkoers. De Poolse boekte tegen de Amerikaanse Alison Riske haar dertigste overwinning op rij.

Jaar geleden nog buiten topduizend

Voor het derde jaar op rij overleefde de als achtste geplaatste Plísková de tweede ronde niet. En dat had ze door haar enorme aantal fouten grotendeels aan zichzelf te wijten (2-6, 2-6).

Maar toch, het verhaal van de 26-jarige Jeanjean is ook noemenswaardig. Door een paar zware knieblessures leek ze haar belofte nooit in te kunnen lossen. Dus verhuisde ze naar de Verenigde Staten om daar te gaan studeren.

Tennissen deed ze nog wel via de universiteit, maar op de WTA-ranking was ze afgezakt tot ver buiten de topduizend. Tot ze een jaar geleden besloot nog één poging te wagen.

ANP
Léolia Jeanjean

Door zeges op Nuria Parrizas-Diaz (WTA-45) en nu Plísková staat ze rond de honderdvijftigste plek. En het avontuur duurt voort, in de volgende ronde tegen Irina Begu (WTA-63).

Swiatek sloopt Riske

Swiatek verspilde geen tijd tegen Riske. De Poolse winnares van 2020 en de vrouw in vorm had nog geen uur nodig om zich van de mondiale nummer 43 te ontdoen: 6-0, 6-2.

In het eerste bedrijf schopte Riske het zelfs in geen enkele game tot deuce. En toen het vijf minuten later 3-0 stond voor Swiatek dreigde een double bagel, want het krachtsverschil was groot. Maar die vernedering bleef haar bespaard.

De als derde geplaatste Paula Badosa beet zich lange tijd stuk op de talentvolle Kaja Juvan, waardoor ook bijna de zevende toptienspeelster sneuvelde. Maar bij een break achterstand in de beslissende set voerde de strijdlustige Spaanse het tempo weer op 7-5, 3-6, 6-2.

Badosa is vooralsnog de enige toptienspeelster die zeker is van de derde ronde. Daar kunnen later op de dag Iga Swiatek, Aryna Sabalenka en Danielle Collins nog bijkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl