Kurt Zouma bij de rechtbank .

Voetballer Kurt Zouma bekende dinsdag voor de rechter dat hij een van zijn katten heeft mishandeld. De verdediger van de Engelse club West Ham United schopte en bekogelde zijn huisdier.

De mishandelingen werden door zijn broer vastgelegd en op sociale media geplaatst. Het leverde hem naast heel veel kritiek ook een aanklacht op van dierenbeschermingsorganisatie RSPCA.

Volgens de aanklager was op een van de filmpjes te horen dat de voetballer zei te zweren dat hij de kat zou vermoorden. De Fransman gaf zijn misdragingen toe en bood zijn excuses aan. Zijn broer Yoan gaf toe zijn broer te hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit.

Op 1 juni hoort Zouma wat zijn straf zal zijn.

In beslag

Eerder nam de Engelse dierenbescherming de twee katten van Zouma in beslag. Zijn persoonlijke sponsor Adidas ontbond het contract met de verdediger.

Ook West Ham United strafte Zouma door hem een boete van een kleine 300.000 euro te geven. De club doneerde dat bedrag aan negen liefdadigheidsinstellingen voor dierenwelzijn. Opmerkelijk genoeg stond de Fransman een dag na alle ophef wel gewoon in de basis bij West Ham United.

STER reclame