Dylan Groenewegen AFP

Dylan Groenewegen van BikeExchange heeft voor de vierde keer de eendagskoers Veenendaal-Veenendaal op zijn naam geschreven. Hij troefde in de massasprint de Belgen Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) en Arnaud de Lie (Lotto) af. De Nederlandse sprinter ging op zo'n 200 meter voor de streep de sprint aan en zag niemand meer passeren.

De 197 kilometer lange wedstrijd brandde los toen Jumbo-Visma ineens gas gaf met nog 60 kilometer te gaan. Maar de grote favorieten Groenewegen en De Lie lieten zich niet verrassen door de ploeg van Timo Roosen, die wat concurrenten wilde lossen.

Groenewegen ging de sprint als eerste aan. Thijssen, die begin mei een rit won in de Vierdaagse van Duinkerken, kwam te laat op gang en De Lie moest van te ver komen om Groenewegen nog te bedreigen.

"Het was behoorlijk hectisch, met voortdurend draaien en af en toe een heuveltje", analyseerde Groenewegen, die vol lof was over de organisatie van de eendagskoers. "Met veel versmallingen in het parcours zou je zeggen dat het best gevaarlijk is, maar het is heel goed dat ze er veel bochten in hebben gelegd. Respect voor de organisatie."

Groenewegen won Veenendaal-Veenendaal ook al in 2015, 2016 en 2018. De afgelopen twee edities werden geschrapt vanwege de toen geldende coronamaatregelen.

STER reclame