Groenewegen verslaat Jakobsen in de sprint en wint vierde etappe in Hongarije Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dylan Groenewegen heeft in de Ronde van Hongarije de vierde rit gewonnen. De coureur van Bike-Exchange bleef in de massasprint tweevoudig ritwinnaar Fabio Jakobsen van QuickStep ruim voor.

Na drie vlakke etappes moest er nu wel geklommen worden. Maar na de laatste beklimming kwam alles weer samen en dus werd de zege voor de vierde keer in de sprint betwist. Jakobsen begon van kop af, maar Groenewegen timede beter en won met een paar fietslengten verschil.

Groenewegen veroorzaakte de zware val van Jakobsen in de Ronde van Polen in augustus 2020. Het is de eerste keer dat ze sinds die val eerste en tweede worden in een rechtstreeks duel om de zege.

'Heel belangrijke zege voor mij'

"De benen voelen de hele week al heel goed aan", zei Groenewegen na zijn zege. "De resultaten waren er alleen niet. Voor vandaag hadden we dus een nieuw plan gemaakt. Ik kreeg de vrijheid om in de sprint iedereen te gebruiken die ik wilde. Na de laatste bocht zat ik in goede positie. Ik ging aan en zag daarna niemand meer."

Groenewegen hield een vinger voor zijn mond toen hij over de finish kwam en wees daarna op zijn borst. "Dit was een heel belangrijke zege voor mij. Het is vooralsnog een moeilijk seizoen. We boekten aanvankelijk twee overwinningen met de sprinttrein, maar daarna kregen we te maken met ziektes en valpartijen. Vandaag zat alles weer mee. Ik ben hier heel blij mee."

Weer Nederlands succes

Het is voor de vierde keer op rij dat een Nederlander een etappe wint in de Ronde van Hongarije. Olav Kooij won de eerste etappe, waarna de twee volgende prooi waren voor Jakobsen. Kooij moest na een flinke valpartij in de slotkilometers van de tweede etappe de Ronde van Hongarije staken.

Jakobsen behoudt, ondanks zijn tweede plaats, wel zijn leiderstrui.

STER reclame