Politie ter plaatse in de speeltuin
NOS Nieuws

Samenscholingsverbod en cameratoezicht in Zoetermeer na schietpartij

De gemeente Zoetermeer kondigt binnenkort een samenscholingsverbod in een aantal wijken af vanwege meerdere incidenten in de stad afgelopen week. Ook komt er op verschillende plekken cameratoezicht. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat er woensdag vuurwerk tot ontploffing is gebracht bij een huis. Vanochtend werd een kogelgat in een woning aangetroffen.

Deze incidenten hebben te maken met de schietpartij, zondagmiddag, in de Paganinirode in de wijk Buytenwegh. Daarbij werd een 17-jarige jongen uit Leidschendam neergeschoten. In verband met deze zaak zijn meerdere verdachten aangehouden. Vijf van hen zijn woensdag voorgeleid en hun voorarrest is met veertien dagen verlengd. Een zesde verdachte is door het Openbaar Ministerie vrijgelaten maar blijft wel verdachte.

Persoonsgebonden aanpak

Het OM ziet een mogelijk verband tussen de schietpartij en een ruzie tussen groepen jongeren. De aangekondigde maatregelen moeten de rust in Buytenwegh terugbrengen. De burgemeester heeft voor delen van Buytenwegh, maar ook voor de wijken Meerzicht en Driemanspolder een samenscholingsverbod aangekondigd.

In Buytenwegh en Meerzicht worden op een aantal locaties extra camera's opgehangen. Verder wordt er meer toezicht gehouden door politie, buurtwerk en handhaving. "Ook wordt voor een aantal jongeren een persoonsgebonden aanpak opgestart, om ze strak in de gaten te kunnen houden en ze te begeleiden", aldus het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl