1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Miedema verlengt contract bij Arsenal en laat wereldtop nog even links liggen

Vivianne Miedema heeft bijgetekend bij haar huidige club Arsenal en maakt daarmee een einde aan alle geruchten rondom een eventuele transfer. Voor hoe lang de 25-jarige international bij heeft getekend, is niet bekend.

"Ik denk dat het mooiste aan het voetbal is om met een team en met mensen om je heen iets op te bouwen waar je echt bij wil horen. Ik heb het gevoel dat ik dat bij Arsenal heb", zegt Miedema in een persbericht.

"Ik heb het gevoel dat het winnen van titels met Arsenal veel meer voor mij zal betekenen dan dat ik ze op dit moment met een andere club zou winnen. En dat is natuurlijk wat ik met Arsenal hoop te bereiken."

Wereldtop aan haar voeten

Het contract van de Oranje-international liep aan het einde van dit seizoen af en dat hadden de Europese topclubs maar al te goed in de gaten. Onder andere FC Barcelona (waar mede-international Lieke Martens speelt) en Paris Saint-Germain lagen aan de voeten van de Nederlandse Miedema.

Miedema is echter nog niet klaar bij Arsenal en andersom dus ook niet. Op Twitter had de Engelse club, tweede in de Women's Super League dit seizoen, genoeg aan enkel een emoji van een geit (wat staat voor GOAT: Greatest of All Time) om aan te geven dat de topscorer nog even blijft.

Vijf jaar geleden, in 2017, begon Miedema aan het Engelse avontuur. Daarvoor stond ze in dienst van Bayern München en in een ver verleden (van 2011 tot 2014) stond ze op de Nederlandse velden in het shirt van sc Heerenveen.

Na drie seizoen in Duitsland vond Miedema het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond ze in Engeland bij Arsenal, maar in het eerste seizoen bij de club lukte het de Nederlandse nog niet te schitteren.

Daarna was Miedema losgebroken. Inmiddels is ze met 74 doelpunten in 89 wedstrijden de topscorer aller tijden van de hoogste Engelse vrouwencompetitie. In totaal in vijf seizoenen voor Arsenal komen die statistieken uit op 117 doelpunten in 144 wedstrijden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl