Jill Roord (midden) heeft Wolfsburg op voorsprong gebracht
NOS VoetbalAangepast

Nederlands getint Wolfsburg langs Miedema's Arsenal, ook Lyon halvefinalist CL

De vrouwen van VfL Wolfsburg hebben de laatste vier van de Champions League bereikt. Na de 1-1 in Londen wonnen ze woensdagavond in eigen stadion met 2-0 van Arsenal.

Wolfsburg, in 2013 en 2014 winnaar van het toernooi en daarna drie keer verliezend finalist, was voor rust oppermachtig. Jill Roord (met Lynn Wilms en Dominique Janssen in de basis; Joëlle Smits en Shanice van de Sanden bleven op de bank) zorgde al na negen minuten voor 1-0: ze was alert toen Arsenal de bal niet weg kreeg na een corner.

Arsenal (met Vivianne Miedema) drong na rust wat meer aan en gaf het ook na de 2-0 (een eigen doelpunt van Leah Williamson) niet op. Miedema kopte op de lat, waarna Wolfsburg-keepster Almuth Schult met de hulp van de paal de rebound uit het doel hield. Roord was nog dicht bij de 3-0.

Nu tegen Barcelona

Wolfsburg treft nu op 23 of 24 april bekerhouder Barcelona, dat dinsdag afrekende met Real Madrid.

De andere halve finale wordt een Frans onderonsje tussen Paris St. Germain en zevenvoudig Champions League-winnaar Olympique Lyonnais dat zich vanavond in eigen huis ontdeed van Juventus.

Melvin Malard heeft Lyon op 2-0 gezet

De Italiaanse formatie had vorige week in Turijn met 2-1 gewonnen, maar die voordelige marge was het bij rust al kwijt. Doelpunten kort achterelkaar na een half uur spelen van Ada Hegerberg en Melvine Malard zorgden voor een 2-0 stand halverwege het duel.

Toen een kwartier voor tijd Catarina Macario knap bij haar tegenstandster wegdraaide en de 3-0 liet aantekenen, leek de strijd gestreden. De rake kopbal van Andrea Staskova bracht de spanning nog even terug, maar in gevaar kwam Lyon niet meer.

Bij Lyon speelde Damaris Egurrola de eerste helft mee. De middenveldster werd deze week voor de eerste keer opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl