Feest bij de speelsters van FC Barcelona

Record: 91.553 toeschouwers zien Barça-vrouwen halve finales Champions League halen

In een uitverkocht Camp Nou hebben de voetbalsters van FC Barcelona met een 5-2 zege op Real Madrid de halve finales van de Champions League bereikt. Vorige week won Barcelona de heenwedstrijd al met 3-1.

In de halve finales wacht Arsenal of VfL Wolfsburg. Beide ploegen treffen elkaar morgenavond in Duitsland. In Londen werd het vorige week 1-1.

Met 91.553 toeschouwers in het stadion was de wedstrijd tussen Barcelona en Real de best bezochte wedstrijd in het vrouwenvoetbal ooit. In 1999 zagen 90.185 toeschouwers hoe de Verenigde Staten wereldkampioen werden door in de finale in Los Angeles van China te winnen.

Net als een week geleden in Madrid kwam de thuisploeg in de achtste minuut op voorsprong. Toen was het Olga Carmona die Real de voorsprong bracht, in Camp Nou deed Mapi León dat voor Barcelona, waar Lieke Martens ontbrak wegens een blessure.

De verdedigster slingerde de bal het strafschopgebied in en zag haar voorzet pardoes over Real-keeper Misa Rodríguez in het doel vallen.

En ook net als vorige week: de gelijkmaker viel uit een strafschop. Real kwam voor het eerst op de helft van Barcelona, een schot van Carmona kwam tegen de arm van Irene Paredes en de bal ging op de stip. Carmona verzilverde zelf de penalty.

Schot van veertig meter

Barça bleef daarna veruit de bovenliggende partij, ging met een balbezitpercentage van zeventig procent de rust in, maar zag Real vlak na de thee toch de 1-2 maken. Claudia Zornoza schoot van een meter of veertig over Barça-keeper Sandra Paños heen.

Real rook bloed en hoopte op meer. Na de 3-1 nederlaag van vorige week volstond nog een treffer om een verlenging af te dwingen, maar onder aanvoering van de grote schare thuisfans gaf Barcelona wat gas bij en walste het over de aartsrivaal heen.

Aitana Bonmatí zorgde met een droge schuiver voor de 2-2 en drie minuten later schoot Clàudia Pina de 3-2 in de kruising. Vervolgens liep de thuisploeg via Alexia Putellas (schot) en Caroline Hansen (intikker) snel uit naar 5-2.

PSG na 120 minuten langs Bayern

Later op de avond stond er nog een duel op het programma in de kwartfinales. Paris Saint-Germain en Bayern München troffen elkaar in Parijs en de thuisploeg kwam na verlenging bovendrijven, 2-2.

De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-1 overwinning voor de Duitsers en na negentig minuten spelen in het Parc des Princes stond dezelfde stand op het bord, maar dan in het voordeel van de Fransen.

Ramona Bachmann viert haar treffer tegen Bayern

De Zwitserse Ramona Bachmann maakte zich onsterfelijk door vlak voor het einde van de eerste verlenging de 2-2 binnen te schieten. De Zwitserse nam een voorzet aan in het strafschopgebied, dribbelde wat en schoot vervolgens door de benen van een tegenstander raak in de verre hoek.

Bij Bayern had Oranje-international Lineth Beerensteyn een basisplaats.

PSG neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Juventus en Lyon, die morgen wordt gespeeld. De Italianen wonnen vorige week in eigen huis met 2-1.