Claudia Pina viert haar treffer tegen Real Madrid

Voetbalsters Barcelona zonder Martens langs Real Madrid in Champions League

Twee dagen na de 4-0 overwinning van de mannen van FC Barcelona op aartsrivaal Real Madrid hebben de vrouwen van Barcelona in de kwartfinales van de Champions League ook gewonnen van de 'Koninklijke'. In Estadio Alfredo Di Stefano in Madrid werd het heenduel 1-3.

Een zuinige zege, zeker gezien het feit dat Barcelona negen dagen geleden de Spaanse titel veiligstelde door Real met 5-0 te verslaan.

Na slordig balverlies van Barcelona, waar Lieke Martens vanwege een blessure ontbrak, lag de bal er na acht minuten al in. Esther Gonzalez pikte op, dribbelde door en bediende daarna Olga Carmona, die met een droge schuiver de verre hoek vond voor Real: 1-0.

Carmona was in de tweede helft ook betrokken bij de gelijkmaker van Barcelona. Ze kwam licht in aanraking met Caroline Hansen, waarna de VAR besloot dat het een strafschop was. Alexia Putellas schoot vervolgens de 1-1 binnen.

Alexia Putellas (l) in een onderonsje met Real-keeper Misa vlak voordat ze haar strafschop gaat nemen

Barcelona rook bloed, ging steeds beter spelen en kwam tien minuten voor tijd op voorsprong. Na een geblokt schot kwam de bal voor de voeten van Clàudia Pina, die hard uithaalde. In blessuretijd maakte wereldvoetbalster van het jaar Putellas de avond van Real nog pijnlijker door met een wippertje de 1-3 te verzorgen.

PSG langs Beerensteyn-loos Bayern

Eerder op de avond wist Paris Saint-Germain op bezoek bij Bayern München met 2-1 winnend van het veld te stappen. Spits Marie-Antoinette Katoto was twintig minuten na het eerste fluitsignaal en twintig minuten voor het laatste fluitsignaal trefzeker voor de Franse ploeg.

Een gevaarlijke hoekschop werd door PSG-middenvelder Sara Däbritz tegen de lat geschoten waarna de bal middenin een scrimmage belandde. Uiteindelijk was het Katoto die het niet langer aan kon zien en van dichtbij hard in het dak van het doel schoot.

Ook bij de 0-2 kwam het gevaar uit een hoekschop. Sandy Baltimore slingerde de bal voor het doel, waarna Bayern-keepster Janina Leitzig de voorzet volledig verkeerd inschatte. Katoto kwam hoger dan alles en iedereen en kopte simpel raak.

Marie-Antoinette Katoto viert een van haar treffers tegen Bayern München

In de slotfase bezorgde Klara Bühl Bayern, dat zeker niet de mindere was maar slordig omsprong met de kansen, nog wat hoop voor de return. Lineth Beerensteyn, die de hele wedstrijd op de bank bleef, zag haar ploeggenote een vrije trap kiezelhard in het doel kegelen.