ANP
NOS Voetbal

Wiegman grijpt naast FIFA-titel, Miedema wel in wereldelftal

Sarina Wiegman is niet verkozen tot beste coach ter wereld in het vrouwenvoetbal. In Zürich werd ze bij de jaarlijkse FIFA-uitreiking verslagen door Chelsea-coach Emma Hayes. Ook Barcelona-trainer Lluís Cortés was genomineerd.

De oud-bondscoach van Oranje en huidig bondscoach van de Engelse vrouwen won de prijs al in 2017 en 2020.

Het jaar 2021 stond voor Wiegman in het teken van de Olympische Spelen - toen ze nog bondscoach was van het Nederlands elftal - en haar vertrek na de Spelen bij Oranje. Op de Spelen strandde ze na strafschoppen met Oranje in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

Dat was haar laatste wedstrijd als bondscoach van de Oranjevrouwen. Wiegman ging aan de slag als bondscoach van de Engelse vrouwen. Hoogtepunt aan het roer van Engeland was de 20-0 overwinning op Letland, de grootste zege ooit in de WK-kwalificatie bij de vrouwen.

Miedema in wereldelftal

Er was wel Nederlands succes in Zürich. Arsenal-spits Vivianne Miedema kreeg een plekje in het wereldelftal van het jaar. Samen met de Amerikaanse Alex Morgan en Braziliaanse Marta Vieira da Silva staat ze voorin.

Beste trainer in mannenvoetbal

Chelsea-coach Thomas Tuchel is verkozen tot de beste trainer in het mannenvoetbal. In 2021 won hij met Chelsea de Champions League. Voordat hij hoofdcoach werd in Londen zat de Duitser als baas op de bank bij Paris Saint-Germain.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl