De fabriek in Aarlen werd gesloten
NOS Nieuws

In totaal 324 salmonella-infecties door chocoladeproducten van Kinder

Zeker 324 mensen in twaalf verschillende landen hebben een salmonella-infectie opgelopen door het eten van Kinderchocolade van het Italiaanse bedrijf Ferrero. Dat heeft de Europese gezondheidsdienst ECDC vastgesteld.

De meeste slachtoffers waren kinderen jonger dan tien jaar en 40 procent van de zieken moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

In het Verenigd Koninkrijk raakten 102 mensen besmet, Frankrijk rapporteerde 73 besmettingen. In Nederland waren volgens ECDC drie bevestigde gevallen.

Belgische fabriek

Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd.

Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten. Een paar dagen later werden alle Kinder-producten van de markt gehaald en werd de fabriek gesloten door de Belgische voedsel- en warenautoriteit. Als de Belgische voedselwaakhond akkoord gaat, kan de fabriek mogelijk half juni weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl