AFP
NOS NieuwsAangepast

Biden naar Buffalo voor gesprek met nabestaanden van aanslag

De Amerikaanse president Biden reist morgen af naar Buffalo in de staat New York waar zaterdag een 18-jarige man het vuur opende in een supermarkt in een overwegend zwarte buurt. Bij die terreuraanslag kwamen tien mensen om, drie mensen raakten gewond. De aanslagpleger werd opgepakt.

Biden gaat in Buffalo praten met families van de slachtoffers. In een verklaring van het Witte Huis staat dat ook de first lady meereist.

'Ziel vervuld met haat'

Gisteravond sprak de president van een racistisch gemotiveerde schietpartij. "Een eenzame schutter, gewapend met oorlogswapens en een ziel vervuld met haat, schoot zaterdagmiddag tien onschuldige mensen in koelen bloede in een supermarkt dood", zei Biden.

In een manifest schreef de schutter, Payton Gendron, dat hij zo veel mogelijk zwarte mensen wilde doodschieten. Ook filmde hij het bloedbad en zond de beelden live uit op livestreamservice Twitch.

AFP
Politiefoto van de 18-jarige Payton Gendron

Gendron zit nog vast. Na zijn arrestatie werd hij voorgeleid voor de rechter. Hij wordt onder meer verdacht van het plegen van een racistisch haatmisdrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl