NOS Voetbal

PSV op tandvlees langs Zwolle en dankt uitblinkende Mvogo (elf reddingen)

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle - PSV

PSV heeft het eredivisieseizoen afgesloten met een moeizame 2-1 overwinning bij PEC Zwolle. Met name doelman Yvon Mvogo onderscheidde zich bij de Eindhovenaren met een flink aantal reddingen.

De Zwitserse keeper verrichtte liefst elf reddingen in één duel. Dat is het meeste aantal voor een PSV-doelman sinds het seizoen 2010/2011, toen dit soort statistieken voor het eerst werd geregistreerd.

Alleen SC Cambuur-doelman Pieter Bos moest dit seizoen vaker handelend optreden in één eredivisiewedstrijd: dertien keer.

Nummer twee en degradant

Aan het spelbeeld was niet af te lezen dat het een duel was tussen nummer twee PSV en het inmiddels gedegradeerde PEC.

PSV kwam wel op 0-1 via Bruma, maar Gervane Kastaneer trok de stand al snel gelijk met een schot in de kruising. Beide spelers scoorden nog eens, maar beiden stonden buitenspel.

Afzwaaiende Schmidt zal gewonnen bekerfinale met PSV altijd koesteren

Na een pegel op de paal na de pauze van Cody Gakpo was PEC gevaarlijk met schoten van Daishawn Redan, Djavan Anderson en Ryan Koolwijk. Telkens was de uitblinkende Mvogo de reddende engel voor PSV.

PSV won uiteindelijk via invaller Richard Ledezma, die door Jordan Teze werd weggestuurd en het karwei rustig afrondde.

In de slotfase kreeg PSV-trainer Roger Schmidt, die komend seizoen bij Benfica aan de slag gaat, nog een gele kaart wegens aanmerkingen op de vierde official.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl