Alfred Schreuder

Schreuder met Belgische titel op zak naar Ajax, sprookje Union voorbij

Alfred Schreuder is zondag met Club Brugge kampioen van België geworden. De aanstaande trainer van Ajax won met Club op bezoek bij Antwerp (1-3) en stelde zo de titel veilig.

Het sprookje van Union Sint-Gillis is daarmee voorbij. De ploeg van onder anderen Bart Nieuwkoop promoveerde vorig seizoen na 48 jaar naar het hoogste niveau en streed gelijk serieus mee om de titel. In de reguliere competitie eindigde het zelfs bovenaan met vijf punten voorsprong op Club Brugge.

Maar in België wordt de titelstrijd uiteindelijk beslist in een kampioenspoule en daarin kwam Union net tekort. Club Brugge versloeg Union in deze poule tweemaal en kon zo met een zege op Antwerp de titelrace winnend afsluiten.

Alfred Schreuder reageerde na afloop op het binnenhalen van de titel én op zijn aanstelling bij Ajax.

Kampioen Schreuder moet grote schoenen vullen bij Ajax: 'Nergens bang voor'

Dat ging echter niet vanzelf. Op bezoek bij Antwerp, de club van technisch directeur Marc Overmars, werd Club Brugge in de eerste helft van het veld geblazen. Na een snel doelpunt van Michael Frey (1-0) kreeg Antwerp grote kansen om weg te lopen, maar met kunst- en vliegwerk bleven de bezoekers overeind.

Hoofdrol Noa Lang

Noa Lang luidde in de tweede helft de wederopstanding in. De Oranje-international werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en Hans Vanaken maakte vanaf elf meter de gelijkmaker (1-1).

Het gaf Club Brugge vertrouwen en via doelpunten van Jack Hendry (1-2) en Sargis Adamyan (1-3) werd de zege veiliggesteld. Club Brugge, waar Bas Dost en Ruud Vormer invielen, werd zo voor de achttiende keer kampioen van België.