Simon O’Connor/PDC
NOS Sport

Van Gerwen plaatst zich voor finaleronde Premier League, maar laat dagzege liggen

Ondanks een nederlaag in de finale in Sheffield heeft Michael van Gerwen zich geplaatst voor de eindronde van de Premier League. De darter is na speelronde 14 van de 16 zeker van een plaats bij de bovenste vier. Eerder kwalificeerde koploper Jonny Clayton zich al.

Zij zullen op maandagavond 13 juni in Berlijn gaan strijden om de titel, die na de wereldtitel wordt gezien als meest prestigieuze in de dartssport. De winnaar van de Premier League pakt een slordige 323.000 euro.

Van Gerwen verloor in Sheffield van Gerwyn Price. In een spannende finale kwam de Nederlander op een 4-2 voorsprong, maar verloor met 6-5 van de Welshman, de wereldkampioen van 2021, die daardoor nog mag hopen op een plaats bij de beste vier.

NOS
De stand in de Premier League Darts na speelronde 14 van de 16

Op weg naar de finale versloeg Van Gerwen achtereenvolgens nummer één van de wereld Peter Wright met 6-1 en Michael Smith met 6-5, in een wedstrijd waarin de Brabander terugkwam van een 4-1 achterstand.

De volgende speelronde is volgende week donderdag in Londen. Een week later is in Newcastle de laatste reguliere speelronde.

Van Gerwen in vorm én in nieuw team

Van Gerwen is de laatste weken in een uitstekende vorm. Afgelopen weekend was hij de beste op de European Darts Open. In Leverkusen versloeg hij onder meer Dimitri Van den Bergh, Dirk van Duijvenbode en Clayton. 'Mighty Mike' won drie van de vijf Euro Tours dit jaar.

Tussendoor maakte Van Gerwen bekend een nieuw team te vormen met vier andere Nederlandse topdarters: Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Van Duijenbode. De komende drie jaren bundelen zij hun krachten en kennis onder de naam TOTO Dart Kings.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl