Ted Hankey
NOS Sport

Darter Ted Hankey krijgt twee jaar cel wegens aanranding

Voormalig wereldkampioen darten Ted Hankey gaat twee jaar de gevangenis in wegens aanranding. Het vergrijp van de 54-jarige Engelsman werd vastgelegd op camera. Was dat niet gebeurd, had Hankey zijn misdrijf "ontkend tot het bittere eind", zei de Britse rechter volgens de BBC.

De in Stoke-on-Trent geboren darter randde in september vorig jaar een meisje tussen de 16 en 18 jaar oud aan. Hankey ontkende lange tijd schuldig te zijn, totdat er videobewijs opdook. Toen gaf hij zijn schuld toe. Volgens de rechter liet Hankey "meer zelfmedelijden, dan spijt" zien tijdens de vervolging.

Hankeys vrouw heeft een scheiding aangevraagd, zijn kinderen willen geen contact meer met hun vader en de oud-darter staat de komende tien jaar op de lijst van geregistreerde zedendelinquenten.

Ted Hankey pakt de wereldtitel in 2009

Hankey, bijnaam 'The Count' ('De Graaf'), was tussen 1995 en 2020 actief als darter en won in zijn carrière twee wereldtitels bij dartsbond BDO. In 2000 versloeg hij landgenoot Ronnie Baxter en in 2009 was hij Tony O'Shea, eveneens Engelsman, de baas.

Eind vorig jaar trok Hankey zich kort voor het WK voor senioren terug zonder een verklaring te geven. Toen klonk speculatie dat de aanrandingszaak daar iets mee te maken zou hebben.

'Who's in charge? Me or the devil?'

De opkomst van Hankey op het podium voorafgaand aan zijn partijen was een van de herkenbaarste rituelen in het darten. Gehuld in een cape die deed denken aan Graaf Dracula kon er geen lachje vanaf bij de Engelsman. Met een grimmig gezicht spreidde Hankey zijn armen en gooide vervolgens enkele papieren vleermuizen het publiek in.

Een even bekende als kille uitbarsting van de darter vond plaats in een partij tegen John Walton. Bij een 5-1 voorsprong in legs (best-of-11) - het uitgooien haperde wat - begon Hankey tegen zichzelf te praten. "Who's in charge? Me or the devil? I think I'm in charge."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl