NOS Voetbal

Ten Hag neemt afscheid in stijl en is Overmars niet vergeten: 'Vooral ook zijn titel'

Ten Hag: 'Deze titel is vooral ook de titel van Marc Overmars'

"Erik bedankt!", klonk het woensdagavond in de Johan Cruijff Arena. Erik ten Hag vertrekt na dit seizoen naar Manchester United en nam in de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen (5-0) afscheid in stijl.

"Deze club doet me veel", zei Ten Hag. "Het is dus een dubbel gevoel, want ik weet dat dit mijn laatste thuiswedstrijd is. Het was een geweldig mooie reis. Met heel veel mooie prijzen. Ik denk dat we ook wat achterlaten..."

Ten Hag kwam vierenhalf jaar geleden naar Amsterdam. De trainer erkende dat hij een moeilijk begin kende in Amsterdam, maar drie kampioenschappen en mooie successen in Europa later hebben de supporters Ten Hag in hun hart gesloten. "Laat ik het zo zeggen. Ook al was het in het begin moeilijk: deze Tukker is Ajacied geworden."

Erik ten Hag viert het landskampioenschap met de schaal

Algemeen directeur Edwin van der Sar sprak de afzwaaiende trainer in de volle Johan Cruijff Arena toe. "Ik sta naast een man die vierenhalf jaar geleden naar Ajax kwam. Ik dacht wel eens: wat ben jij af en toe een rare snuiter, Erik."

Van der Sar vervolgde: "Je hebt Ajax dominant voetbal laten spelen, attractief. Ook heb je prijzen gewonnen, de halve finale van de Champions League gehaald en de beker gewonnen. Ik wens je heel veel succes bij Manchester United."

Van der Sar liet weten dat Ajax nog voor het einde van de competitie een nieuwe hoofdtrainer presenteert. Alfred Schreuder wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer, maar de algemeen directeur wilde de komst van de Club Brugge-trainer nog niet bevestigen.

Overmars

Het was geen makkelijk jaar voor Ten Hag en Ajax met onder andere het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag. Hij was zijn werkvriend niet vergeten.

"Deze titel is ook vooral de titel van Marc Overmars. We hebben dit elftal samen geboetseerd. Wij hebben samen de cultuur hier aangepast. Uiteraard ook met anderen. We hebben dat samen gedaan. Ik ben dus ook heel blij voor hem. Ik denk dat we straks nog wel contact hebben ja."

Erik ten Hag en Marc Overmars

Op het veld draaiden de Amsterdammers voor de winterstop op volle toeren. De laatste maanden ging het minder, maar bleven de Amsterdammers wel de punten binnenhalen.

"Het gaat maar om een ding: winnen. Dat willen we het liefste met goed voetbal doen. Dat is de laatste weken niet altijd gelukt, maar we hebben er altijd als team gestaan. Dus als je alles bij elkaar optelt en statistieken en data bij elkaar legt staat hier de terechte kampioen."

Poppetjes

Reserve-aanvoerder Daley Blind beaamt de woorden van zijn trainer en gaf aan dat hij Ten Hag gaat missen. "Als je kijkt wat hij de club gebracht heeft. De manier van spelen. Het aanvallende voetbal. De prestaties. Dat doen we met zijn allen. Hij zet de poppetjes goed neer. Ik ga zijn intensiteit missen van de trainingen. En hoe hij de wedstrijden benadert. Ik heb er heel veel van opgestoken."

Bekijk hieronder de interviews met Daley Blind en Noussair Mazraoui, die zijn overgang naar Bayern München woensdag bevestigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl