1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Feyenoord wint potje zomeravondvoetbal van Go Ahead Eagles en wordt derde

Bekijk hier de samenvatting van Go Ahead Eagles - Feyenoord

Feyenoord heeft de derde plek nu officieel in handen. Dankzij een magere uitoverwinning op Go Ahead Eagles (1-0) is het in ieder geval zeker dat Feyenoord in de voorrondes van de Europa League mag spelen. Ook Go Ahead Eagles kan Europa nog in, maar straalde dit vanavond niet uit.

Bij de Rotterdammers kregen enkele wisselspelers, zoals Jorrit Hendrix, Patrik Wålemark en Alireza Jahanbakhsh een kans. Met deze spelers maakte Feyenoord in de eerste helft een tamme indruk. Go Ahead Eagles probeerde het wel, maar ook bij de ploeg van Kees van Wonderen leek de echte wil te ontbreken. Toch was de sfeer opperbest op de tribunes in Deventer. Dit kwam door de prestaties van rivaal PEC Zwolle, dat vanavond degradeerde.

Pro Shots
Feyenoord-trainer Arne Slot in Deventer

In de rust wisselde Feyenoord-trainer Arne Slot drie keer en kwamen er nog meer spelers die dit seizoen relatief weinig speeltijd hebben gehad in het veld. Philippe Sandler, Denzel Hall en Cole Bassett mochten zich laten zien.

Met deze nieuwelingen scoorde Feyenoord wel. Alireza Jahanbakhsh ontfutselde Eagles-verdediger Bas Kuipers in de 71ste minuut de bal en bood Bryan Linssen een kans om te scoren. Hier wist die laatste wel raad mee. Een serieus slotoffensief bleef uit, waardoor Linssen zich matchwinner mag noemen.

NOS
Stand eredivisie na 33 wedstrijden

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl