Rafael Nadal is uitstekend begonnen aan het masterstoernooi in Rome. De tienvoudig winnaar in de Italiaanse hoofdstad was in de tweede ronde met duidelijke cijfers te sterk voor de Amerikaan John Isner: 6-3, 6-1.

De zege betekende voor Nadal een opsteker na zijn uitschakeling van vorige week in de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid, waar hij van latere winnaar Carlos Alcaraz verloor.

Rafael Nadal AFP

Nadal maakte in Madrid zijn rentree na een afwezigheid van zes weken door een ribblessure. En ondanks de nederlaag tegen Alcaraz, blijkt de vorm van Nadal groeiende: hij sloeg tegen Isner slecht drie afzwaaiers.

De Mallorcaan treft nu de Canadees Denis Shapovalov, die de Georgiër Nikoloz Basilasjvili met 6-4, 7-6 (5) versloeg.

Zege Zverev

Alexander Zverev was te sterk voor de Argentijnse qualifier Sebastian Baez: 7-6 (6), 6-3. De Argentijn was in de eerste ronde nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Tallon Griekspoor.

Zverev haalde vorige week in Madrid nog de finale, waarin hij vanwege vermoeidheid met dikke cijfers het onderspit moest delven tegen eveneens Alcaraz. De Duitser speelt in de derde ronde tegen de Amerikaan Tommy Paul of de Australiër Alex de Minaur.

STER reclame